dpsoftware_databases_nederland

FileMaker

FileMaker Pro is krachtige, gebruiksvriendelijke databasesoftware die u en uw team helpt elke taak sneller voor elkaar te krijgen. Miljoenen mensen in het bedrijfsleven, bij de overheid en in het onderwijs gebruiken FileMaker Pro om al hun informatie moeiteloos op een iPad of iPhone, in Windows, op een Mac en op het web te beheren.

dpsoftware_database_access

Microsoft Access

Access gebruikt een grafische interface, waardoor het mogelijk is voor weinig gevorderde gebruikers om een databank te bouwen. Access bevat tevens functionaliteit om een frontend te bouwen (formulieren, rapporten, en pagina's). Access is ook verkrijgbaar als onderdeel van Microsoft Office.

dpsoftware_database_nederland_mysql

MySQL

MySQL is een opensource-managementsysteem voor relationele databases (RDBMS). SQL is de taal die wordt gebruikt om een database van dit systeem op te bouwen, te bevragen en te onderhouden. MySQL werd allereerst vooral gebruikt voor internettoepassingen zoals fora en gastenboeken, meestal in combinatie met PHP. Tegenwoordig is MySQL de basis van vele internettoepassingen, maar ook standalone software.